Πατατοκεφτεδάκια ριγανάτα

Πατατοκεφτεδάκια ριγανάτα

Υλικά

  • 1½ κιλό βρασμένες πατάτες με τη φλούδα τους
  •  φλιτζάνι τριμμένη φέτα
  • 2-3 κ. σ. αλεύρι
  • 2 αυγά
  • 2 κ. γ. φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι
  • Ελάχιστο τριμμένο μοσχοκάρυδο
  • Αλάτι και πιπέρι
  • ¼ φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • ¾ ηλιέλαιο
  • Φύλλα δυόσμου για σερβίρισμα

Εκτέλεση

Βράσε τις πατάτες με τη φλούδα τους σε αλατισμένο νερό, ξεφλούδισέ τες αμέσως μόλις τις βγάλεις από τη φωτιά και, όσο είναι ακόμα ζεστές, βάλ’ τες σε ένα μπολ και λιώσ’ τες με ένα πιρούνi.Ανακάτεψέ τες καλά με λίγο μοσχοκάρυδο, πρόσθεσε φρέσκα μυρωδικά (φρέσκια ρίγανη ή φρέσκο θυμάρι), αλατοπίπερο, δύο αυγά και, αν το μείγμα για τα ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια δεν είναι αρκετά πηχτό, λίγο αλεύρι.

Όταν η ζύμη γίνει ομοιόμορφη, πλάσε κεφτεδάκια και τηγάνισέ τα σε ένα τηγάνι με το ελαιόλαδοκαι το ηλιέλαιο. Πρόσεχε μόνο μην τα τρυπήσεις με το πιρούνι, γιατί δεν θέλουν και πολύ για να διαλυθούν.

Μόλις πάρουν ένα ωραίο, χρυσαφένιο χρώμα, βγάλε τα ριγανάτα πατατοκεφτεδάκια σε ένα πιάτο με απορροφητικό χαρτί κουζίνας, πασπάλισέ τα με ρίγανη και σέρβιρέ τα με φύλλα δυόσμο.

Πηγή: cookoo.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο