Υλικά

  • 1 πακέτο ζυμαρικά φιογκάκια
  • 3 σκελίδες σκόρδο
  • 1 καυτερή πιπεριά
  • 1/2 φλιτζάνι ελαιόλαδο
  • 3 ντομάτες μέτριες χωρίς την φλούδα
  • 1 κουταλιά πελτέ ντομάτας
  • Αλάτι μια πρέζα
  • Τυρί κεφαλογραβιέρα τριμμένη για πασπάλισμα
  • 2 κουταλιές της σούπας μαϊντανό, ψιλοκομμένο για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Ψιλοκόψτε το σκόρδο και την καυτερή πιπεριά (προσθέστε όση πιπεριά θέλετε ανάλογα με την προτίμηση σας αν δεν θέλετε να είναι καυτερό το φαγητό).  Σε ένα κατσαρολάκι με το ελαιόλαδο σοτάρουμε το σκόρδο και την πιπεριά μέχρι να ροδίσουν, με προσοχή να μην καεί το σκόρδο.

Πολτοποιήστε τις ντομάτες και ρίξτε τες μέσα στο κατσαρολάκι, ρίξτε και τον πελτέ, προσθέστε το αλάτι, λίγο νερό και αφήστε να βράσει η σάλτσα για περίπου 30 λεπτά σε σιγανή φωτιά.

Βράστε τα ζυμαρικά σε μια κατσαρόλα με νερό , μόλις το νερό είναι έτοιμο ρίξτε τα φιογκάκια με λίγο αλάτι και λίγο ελαιόλαδο. Στραγγίξετε τα καλά, μοιράστε στα πιάτα και ρίξτε από πάνω τη σάλτσα με λίγο τριμμένο τυρί και ψιλοκομμένο μαϊντανό.