Αλμυρή και νόστιμη bread and butter πουτίγκα

Αλμυρή και νόστιμη  bread and butter πουτίγκα

Με διάθεση νοσταλγική για οτιδήποτε έχει να κάνει με Λονδίνο και comfort food ταυτόχρονα, σκέφτηκα να μοιραστώ μαζί σας μια διαφορετική version της γνωστής βρετανικής συνταγής.

Η οποία συνήθως είναι γλυκιά ,αλλά εμένα μου αρέσει περισσότερο στην αλμυρή της έκδοση, και για την οποία μπορείτε να χρησιμοποιήσετε οποιουδήποτε είδος μπαγιάτικο ψωμί έχετε σπίτι, ακόμα και δυο ή τρία διαφορετικά.

Υλικά

  • 12 φέτες ψωμί χωρίς την κόρα
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 50 γρ βούτυρο λιωμένο
  • 12 ντοματίνια
  • 100 γρ ζαμπόν (εγώ προτιμώ Foue βραστό)
  • 4 αυγά
  • 1 λίτρο γάλα φρέσκο
  • 200 γρ cheddar τριμμένο
  • αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 βαθμούς.

Ανακατεύουμε το βούτυρο με το σκόρδο και με λίγο από το μείγμα αλείβουμε ένα ρηχό πυρίμαχο σκεύος. Με το υπόλοιπο αλείφουμε τις φέτες του ψωμιού τις οποίες μετά τις κόβουμε διαγωνίως.

Τοποθετούμε τις φέτες του ψωμιού στο σκεύος έτσι ώστε να προεξέχουν, και ρίχνουμε ανάμεσα τους το ζαμπόν κομμένο σε κομμάτια και τα ντοματίνια.

Ανακατεύουμε μαζί το γάλα και τα αυγά και προσθέτουμε αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το ψωμί με τα 3/4 του μείγματος και ζουπάμε τις φέτες έτσι ώστε να πάει παντού. Αφήνουμε για πέντε λεπτά να ρουφήξει καλά και αν χρειάζεται, προσθέτουμε λίγο μείγμα ακόμα.

Το ψωμί πρέπει να είναι καλά μουλιασμένο αλλά να μην κολυμπάει στο γάλα. Πασπαλίζουμε με το τριμμένο τυρί και ψήνουμε στην κάτω σχάρα του φούρνου μέχρι το φαγητό να πάρει ένα όμορφο, χρυσαφένιο χρώμα.

Σερβίρουμε με πράσινη σαλάτα.

Πηγή: fnl-guide.com

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο