Τορτελίνια καρμπονάρα

Τορτελίνια καρμπονάρα

Ένα πιάτο όπου η γεύση περισσεύει.

Υλικά

  • για 4-6 άτομα
  • ½ κιλό τορτελίνια με γεύση τυρί
  • 125 γραμμάρια μπέικον
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 30 γραμμάρια βούτυρο
  • 1 συσκευασία κρέμα γάλακτος 250 ml
  • 2 κουταλιές της σούπας τυρί τριμμένο παρμεζάνα
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι σοτάρουμε το μπέικον, χωρίς να χρησιμοποιήσουμε λάδι ή βούτυρο. Μόλις γίνει τραγανό το βγάζουμε και το τοποθετούμε σε ένα πιάτο.

Για να βράσουμε τα τορτελίνια γεμίζουμε μέχρι τη μέση με νερό μια μεγάλη κατσαρόλα, προσθέτοντας μια κοφτή κουταλιά αλάτι και το αφήνουμε βράσει σε δυνατή φωτιά. Μόλις πάρει βράση, ρίχνουμε μέσα τα τορτελίνια, τα αφήνουμε 6 με 8 λεπτά και όταν είναι έτοιμα τα σουρώνουμε.

Μέσα στην κατσαρόλα που έβρασαν τα ζυμαρικά ρίχνουμε το βούτυρο και το λάδι και τα ζεσταίνουμε. Στη συνέχεια, τα αδειάζουμε ξανά μέσα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε.Κόβουμε το μπέικον και το ρίχνουμε μέσα στα τορτελίνια. Στο τέλος, ρίχνουμε μέσα την κρέμα γάλακτος και την τριμμένη παρμεζάνα και η καρμπονάρα είναι έτοιμη.

Για να αποκτήσει περισσότερη νοστιμιά το πιάτο, μπορείτε να βάλετε τα τορτελίνια καρμπονάρα σε ένα γυάλινο πυρέξ και να τα ψήσετε στο φούρνο για 10 λεπτά στους 180 με αντιστάσεις πάνω – κάτω, ώστε να κάνει κρούστα από πάνω το τυρί.

Πηγή: i-live.gr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο