Υλικά

  • πατάτες(ποσότητα ανάλογα με το σκεύος)
  • 1 κύβος βοδινού
  • λίγες σκελίδες σκόρδο
  • 1 1/2 μπρίκι μεγάλο νερό
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τις πατάτες και τα σκόρδα σε μέτριες φέτες. Τοποθετούμε στο πυρέξ μια στρώση πατάτες και λίγο σκόρδο, αλάτι και πιπέρι.

Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν όλα τα υλικά. Πρέπει να έχουμε τρεις στρώσεις πατάτας-σκόρδου. Στη συνέχει ζεσταίνουμε το νερό και λιώνουμε μέσα τον κύβο. Ρίχνουμε το ζωμό στο πυρέξ. Αν χρειαστεί βάζουμε λίγο ακόμη νερό.

 Ψήνουμε για μισή ώρα σε φούρνο με αέρα, προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και ψήνουμε μέχρι να πάρει χρώμα.