Σπαγγετάδα με ντοματίνια, bacon και κάπαρη

Σπαγγετάδα με ντοματίνια, bacon και κάπαρη

Υλικά για 4 άτομα

  • 1 πακέτο spaghetti ( προτιμώ τα De Cecco)
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 4 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 500 γρ ντοματίνια φρέσκα
  • 250 γρ bacon κομμένο σε κύβους
  • 5 φύλλα μέντας κομμένα με το χέρι
  • 1/3 της κούπας κάπαρη τουρσί στραγγισμένη
  • παρμεζάνα τριμμένη για το σερβίρισμα

Εκτέλεση

Σε ένα βαθύ τηγάνι ζεσταίνουμε σε μέτρια φωτιά μια κουταλιά ελαιόλαδο, ρίχνουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο και τα αφήνουμε μέχρι να μαλακώσουν και να γίνουν διάφανα, για περίπου 10 λεπτά ανακατεύοντας τα συχνά. Προσθέτουμε το bacon, δυναμώνουμε την φωτιά και τηγανίζουμε μέχρι να γίνει crispy. Αποσύρουμε το μείγμα από την φωτιά, το τοποθετούμε σε ένα πιάτο, επιστρέφουμε το τηγάνι στην φωτιά, ρίχνουμε την τελευταία κουταλιά ελαιόλαδο και την αφήνουμε να κάψει σε μέτρια φωτιά.

Προσθέτουμε τα ντοματίνια κομμένα στην μέση και τα ψήνουμε για περίπου 5-6 λεπτά. Προσθέτουμε το μείγμα των κρεμμυδιών- σκόρδου- bacon , την μέντα και την κάπαρη, αλατοπιπερώνουμε, ανακατεύουμε καλά και τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί για άλλα δέκα λεπτά.

Σε μια βαθιά κατσαρόλα έχουμε βάλει να βράσει νερό για τα μακαρόνια. Τα βράζουμε al dente  Μόλις είναι έτοιμα, τα σουρώνουμε κρατώντας λίγο νερό, τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα ντοματάκια και δύο ή τρεις κουταλιές νερό από αυτό που έβρασαν, τα αφήνουμε να πάρουν μια βράση, τα ανακατεύουμε καλά και σερβίρουμε με τριμμένη παρμεζάνα. 

Πηγή: fnl-guide

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο