Αβγά βραστά με λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Αβγά βραστά με λουκάνικα σε πικάντικη σάλτσα ντομάτας

Υλικά

  • 4 αβγά βρασμένα σφιχτά
  • 3-4 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 1 λουκάνικο χωριάτικο με πιπεριά κομμένο σε ροδέλες
  • 2 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 κόκκινη πιπεριά ψιλοκομμένη
  • 5-6 ώριμες ντομάτες ξεφλουδισμένες και ψιλοκομμένες, ανακατεμένες με 1 πρέζα ζάχαρη και 1 κουτ. γλ. ταμπάσκο
  • Ρίγανη
  • Αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση

Ζεσταίνουμε σ’ ένα τηγάνι το λάδι και σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το λουκάνικο για 1 λεπτό.Προσθέτουμε την πιπεριά, τη ντομάτα, τη ρίγανη και αλατοπίπερο.Μαγειρεύουμε για 5-6 λεπτά μέχρι να πάρει μερικές βράσεις η σάλτσα και να "δέσει".

Κόβουμε τα αβγά στα τέσσερα και τα βουτάμε προσεκτικά στη σάλτσα, ενώ βράζει σε χαμηλή φωτιά.Αφήνουμε άλλα 5 λεπτά, χωρίς να ανακατεύουμε έντονα και διαλυθούν τα αβγά.

Σερβίρουμε με μπόλικο μαϊντανό.

Πηγή: lovecooking

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο