Κεφτεδάκια στο φούρνο με τυράκι

Κεφτεδάκια στο φούρνο με τυράκι

Κεφτεδάκια-υγιεινά, δηλαδή του ταψιού κόντρα στο κλασικό μοτίβο που τα θέλει βουτηγμένα στο λάδι του τηγανιού.

Υλικά 

  • ½ κιλό κιμάς από μοσχάρι
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 1 αβγό (βιολογικής καλλιέργειας)
  • 1 μέτρια ντοματούλα τριμμένη στον τρίφτη
  • Ψίχα ψωμιού
  • Βασιλικός
  • Δυόσμος
  • Αλατάκι-πιπεράκι
  • 2 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 3 κουταλιές κεφαλοτύρι ή φέτα τριμμένη

Εκτέλεση

Ανακατεύετε τον κιμά με τα υπόλοιπα υλικά και πλάθετε μικρά μπαλάκια. Προθερμαίνετε το φούρνο σας, στους 150 οC.

Περάστε με ελαιόλαδο τον πάτο ενός ταψιού ίσα-ίσα για να μην κολλήσουν τα κεφτεδάκια σας, Βάλτε τα μπαλάκια στο ταψί και έτοιμα για το φούρνο. Ψήνονται στους 200 ο C.

Μετά από μισή ώρα περίπου και αφού προηγουμένως τα έχετε γυρίσει για να πάρουν ομοιόμορφο χρώμα, τα βγάζετε από το φούρνο και τα τοποθετείτε σε μια πιατέλα πασπαλίζοντάς τα με το τριμμένο τυρί. Σερβίρονται με σαλάτα εποχής.

Πηγή: infokids

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο