Γαριδοκεφτέδες

Γαριδοκεφτέδες

Μια πολύ νόστιμη και διαφορετική συνταγή με πλούσια διατροφική αξία αλλά και θρεπτικά συστατικά 

Υλικά

  • 500 γραμμάρια κατεψυγμένες αποφλοιωμένες μικρές γαρίδες
  • μισό ματσάκι μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • 1 μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • λίγο αλεύρι
  • 1 κουταλάκι του γλυκού τζίντζερ
  • 2 σκελίδες σκόρδο ολόκληρες
  • αλάτι
  • πιπέρι
  • 1 σφηνάκι ούζο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Βάζεις στο μπλέντερ το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μισές γαρίδες και κάνεις ένα ομοιογενές μείγμα. Τις υπόλοιπες γαρίδες τις κόβεις στα 3 και τις βάζεις σε ένα μπωλ. Προσθέτεις και το μείγμα που έφτιαξες πριν στο μπωλ.

Ρίχνεις το μαϊντανό, αλάτι, πιπέρι, τζίντζερ και ούζο και ανακατεύεις. Προσθέτεις λίγο- λίγο αλεύρι και ζυμώνεις.Η ζύμη πρέπει να μη γίνει πολύ σφιχτή.

Βάζεις το μπωλ με το μείγμα στο ψυγείο για 1 ώρα περίπου να σφίξει. Πλάθεις τα κεφτεδάκια μέτρια σε μέγεθος.

Τα αλευρώνεις ελαφρά και τα τηγανίζεις σε καυτό λάδι.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο