Ψωμί με πατάτα, κολοκυθάκι και τσένταρ

Ψωμί με πατάτα, κολοκυθάκι και τσένταρ

Ψωμί που ήρθε από άλλη γεύση!Αν έχεις βαρεθεί τα κλασσικά αρτοποιήματα, η συνταγή  υπόσχεται γευστικές απολαύσεις!

Yλικά

  • 500 γρ. πατάτες μίνι νέας εσοδείας
  • 500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 σακουλάκι μαγιά
  • 2 κολοκυθάκι φρέσκο
  • 100 γρ. τσένταρ τριμμένο
  • λίγα κλαδάκια θυμάρι
  • 180 - 200 γρ νερό σε θερμοκρασία δωματίου
  • 2 κ. σούπας ελαιόλαδο και έξτρα για άλειμμα

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες σε αλατισμένο νερό μέχρι να μαλακώσουν. Βάζουμε το αλεύρι και τη μαγιά σε ένα μπολ. Όταν οι πατάτες λίγο κρυώσουν τις μισές τις τρίβουμε στον χοντρό τρίφτη μέσα στο μπολ με το αλεύρι. Ετοιμάζουμε τη ζύμη, τρίβουμε το ένα κολοκυθάκι στο μείγμα με το αλεύρι, προσθέτουμε το μισό τυρί και προσθέτουμε το μισό θυμάρι σε φύλλα. Ακολούθως προσθέτουμε μία κουταλιά της σούπας ελαιόλαδο σε 180 - 200 γρ. νερό σε θερμοκρασία δωματίου. Ζυμώνουμε για μερικά λεπτά.

Βάζουμε τη ζύμη σε ένα λαδωμένο ταψάκι 20Χ30 εκ. Κόβουμε σε λεπτές λωρίδες τις πατάτες και το δεύτερο κολοκυθάκι και τα σκορπίζουμε από πάνω από τη ζύμη. Σκορπίζουμε και το τυρί, λίγο ελαιόλαδο επιπλέον. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς με αέρα για 50 - 60 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, κόβουμε σε κομμάτια και σερβίρουμε.

Πηγή: koolnews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο