Υλικά

  • 30γρ μαγιά ξερή
  • ένα αυγό
  • ένα φλιτζάνι φρέσκο γάλα
  • μισή κούπα λάδι
  • ένα κουταλάκι αλάτι
  • ένα κουταλάκι ζάχαρη
  • μισό κιλό αλεύρι
  • λουκανικάκια
  • σουσάμι

Εκτέλεση

Διαλύουμε την μαγιά σε χλιαρό γάλα και προσθέτουμε τα υπόλοιπα υλικά. Δεν χρειάζεται να περιμένουμε για να φουσκώσει η ζύμη. 
Φτιάχνουμε ένα μπαστούνι με την ζύμη και το χωρίζουμε σε οκτώ μπαλάκια. Το κάθε μπαλάκι το ανοίγουμε σε στρογγυλό φύλλο και το χωρίζουμε σε περίπου οκτώ τριγωνάκια. 
Σε κάθε τριγωνάκι τυλίγουμε ένα λουκάνικο (σαν κρουασανάκι). Βάζουμε σε ένα πιάτο το σουσάμι και πιέζουμε τα λουκανικοπιτάκια μέχρι να κολλήσει το σουσάμι.
Αλείφουμε με γάλα και τα ψήνουμε στουs 200 βαθμούς αέρα μέχρι να πάρουν χρώμα.