Φτερούγες κοτόπουλου με τσίλι

Φτερούγες κοτόπουλου με τσίλι

Νοστιμότατες, ελαφρά πικάντικες φτερούγες κοτόπουλου, ψημένες στο γκριλ ή στο φούρνο, με αρώματα ανατολής. 

Υλικά 

  • Φτερούγες κοτόπουλου: 20 τμχ. 
  • Πράσινες πιπεριές τσίλι: 1- 4 ανάλογα το γούστο σας 
  • Σκόρδο: 1 σκελίδα 
  • Τζίντζερ: 1 κομμάτι, 3 εκ. περίπου 
  • Σάλτσα σόγιας: 3 κουταλιές 
  • Αλάτι, πιπέρι: όσο σας αρέσει 

Εκτέλεση

Κόβετε τις φτερούγες σε 3 μέρη (πάνω στις κλειδώσεις). Το ακριανό κομμάτι, το πετάτε ή το κρατάτε για ζωμό. 
Ψιλοκόβετε τα τσίλι (πετάτε τα σπόρια), τρίβετε το σκόρδο και το τζίντζερ (αφού τα ξεφλουδίσετε) και τα βάζετε μαζί με τις πιπεριές σε μπολ. Προσθέτετε τη σάλτσα σόγιας και λίγο αλατοπίπερο. Βάζετε στο μπολ και τις φτερούγες και ανακατεύετε καλά, να τυλιχτούν με την μαρινάδα. Σκεπάζετε το μπολ και βάζετε στο ψυγείο για 2 - 4 ώρες. 
Ζεσταίνετε το γκριλ ή το φούρνο και ψήνετε τις φτερούγες, γυρίζοντας τες τουλάχιστον 1 φορά, για να ροδίσουν ολόγυρα, για 30 περίπου λεπτά (το φούρνο στους 200 βαθμούς, το γκριλ στο μέτριο προς δυνατό). 
Βγάζετε σε πιατέλα και σερβίρετε αμέσως. 

Πηγή: radicio

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο