Σκορδαλιά με πατάτα

Υλικά:

1 κιλό πατάτες
1 κεφάλι σκόρδο
1 ποτήρι ελαιόλαδο (περίπου)
1 ποτήρι χυμό λεμονιού (περίπου)
Έχω φάει πολλές σκορδαλιές αλλά αυτή είναι ακόμα η αγαπημένη μου!

Εκτέλεση:
Βάζουμε τις πατάτες να βράσουν.
Χτυπάμε το σκόρδο σε ξύλινο γουδί μέχρι να γίνει αλοιφή.
Μόλις γίνουν οι πατάτες τις βγάζουμε μια-μια από το καυτό νερό, τις ξεφλουδίζουμε και τις διαλύουμε μέσα στο γουδί μαζί με το σκόρδο ρίχνοντας κάθε φορά και μια κουταλιά λάδι και λεμόνι.
Συνεχίζουμε να τις χτυπάμε στο γουδί προσθέτοντας σταδιακά λάδι και λεμόνι μέχρι να γίνουν κρέμα και να είμαστε ικανοποιημένοι με τη γεύση.