Πεντανόστιμα πιτάκια με Χαλούμι

Πεντανόστιμα  πιτάκια με Χαλούμι

Υλικά

Για τη ζύμη

  • 500 γρ αλεύρι 
  • 1 ½ κούπα φρέσκο φυσικό χυμό πορτοκάλι
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • ½ κούπα έξτρα παρθένο ελαιόλαδο
  • Λίγο αλάτι

Για τη γέμιση

  • 250 γρ χαλούμι τριμμένο
  • 125 γρ διάφορα κίτρινα τυριά (κασέρι gouda cheddar) τριμμένα
  • 1 κτγ μπέικιν πάουντερ
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι ψιλοκομμένο
  • 1-2 φυλλαράκια φρέσκια μέντα ψιλοκομμένα
  • 2 αβγά
  • Πιπέρι


1 αβγό για επάλειψη
Σουσάμι - μαυροκούκι

Εκτέλεση

Αναμειγνύουμε τα στερεά υλικά της ζύμης (αλεύρι μπέικιν αλάτι) με το ελαιόλαδο. Γυρνάμε το διακόπτη του μίξερ στη μικρή ταχύτητα και ζυμώνουμε για 3 λεπτά. Προσθέτουμε το χυμό, ρίχνοντας τον λίγο λίγο, μέχρι να πάρουμε ένα ζυμάρι μαλακό και εύπλαστο.Σκεπάζουμε τη ζύμη και την αφήνουμε στην άκρη.

Σε ένα βαθύ μπολ, αναμειγνύουμε τα υλικά της γέμισης με ένα μεγάλο πιρούνι.Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 200ο CΧωρίζουμε τη ζύμη σε ίσα μέρη (το μέγεθος ποικίλει ανάλογα με το πόσο μικρά ή μεγάλα θέλουμε τα πιττάκια μας).

Με τη βοήθεια του πλάστη τα ανοίγουμε σε χοντρό φύλλο προσπαθώντας να του δώσουμε σχήμα οβάλ.Βάζουμε στο κέντρο τη γέμιση και τα κλείνουμε ενώνοντας τις δυο πλευρές.Τα τοποθετούμε στο ταψί πάνω σε λαδωμένη λαδόκολλα ! με την ένωση προς τα κάτω

Αραιώνουμε το αβγό με λίγο νερό και το χτυπάμε με ένα μεγάλο πιρούνιΑλείφουμε την πάνω πλευρά τους με το χτυπημένο μείγμα του αβγού και τα πασπαλίζουμε με το σουσάμι και το μαυροκούκι

Τα ψήνουμε για ~20 λεπτά, μέχρι να χρυσίσουν

Πηγή: oinomagirion

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο