Το τζατζίκι, η αγαπημένη ελληνική dressing sauce για τα κρεατικά, αποκτά διαφορετικό ύφος με έναν υπέροχο συνδυασμό του καρότου με το πορτοκαλέλαιο.

Υλικά

  • 300γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • 1 αγγούρι (τριμμένο και στυμμένο καλά)
  • 1 καρότο (λεπτά τριμμένο)
  • 1 - 2 κ.γ. πολτός σκόρδου
  • αλάτι
  • πιπέρι άσπρο (σπασμένο)
  • 1 κ.σ. άνηθο φρέσκο
  • 1κ.σ. δυόσμος
  • 60γρ. ελαιόλαδο ή πορτοκαλέλαιο*
  • 3κ.σ. ξύδι

Εκτέλεση

Ετοιμάστε το τζατζίκι. Βάλτε μέσα σε ένα μεγάλο μπολ το γιαούρτι, το αγγούρι, το καρότο, το σκόρδο, τον άνηθο, τον δυόσμο, αλάτι, το πιπέρι, το ελαιόλαδο, το ξίδι και ανακατέψτε πολύ καλά.

Βάλτε το τζατζίκι μέσα σε ένα μπολ σερβιρίσματος και βάλτε το στο ψυγείο για 30 λεπτά τουλάχιστον για να ενωθούν οι γεύσεις και τα αρώματα μεταξύ τους.

Σερβίρετε  με κριτσινάκια ή μπαστουνάκια λαχανικών.

*Το πορτοκαλέλαιο βρίσκεται σε εξειδικευμένα καταστήματα.