Καραμελωμένη κρέμα κανέλας με λεμόνι

Υλικά:

* 2 φλ. τσαγιού κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
* 1 ξύλο κανέλας
* 1/4 κ.γλ. μοσχοκάρυδο
* 2 κ.γλ. ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
* 6 μεγάλους κρόκους
* 1/3 φλ. τσαγιού ζάχαρη
* 6 κ.σ. καστανή ζάχαρη για το καραμέλωμα

Εκτέλεση:

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 160οC στις αντιστάσεις. Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο και το ξύσμα λεμονιού. Το αφήνουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να παίρνει βράση. Αποσύρουμε από τη φωτιά και την αφήνουμε να κρυώσει σε θερμοκρασία δωματίου. Αφαιρούμε την κανέλα. Σ’ ένα μπολ χτυπάμε με μίξερ χειρός τους κρόκους μέχρι ν’ αλλάξουν χρώμα. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και συνεχίζουμε το χτύπημα για λίγα λεπτά. Λίγη λίγη ρίχνουμε τη χλιαρή κρέμα στους χτυπημένους κρόκους και ανακατεύουμε. Μοιράζουμε το μείγμα σε 6 πυρίμαχα μπολάκια φαρδιά. Τοποθετούμε τα μπολάκια σε ταψί και γεμίζουμε το ταψί με βραστό νερό, μέχρι το νερό να καλύψει το ½ ύψος των πυρίμαχων (μπεν μαρί). Ψήνουμε για 40΄-45΄. Όταν ψηθούν τα βγάζουμε απ’ το ταψί και τ’ αφήνουμε να κρυώσουν. Τα διατηρούμε στο ψυγείο για 2-3 μέρες. Για να σερβίρουμε πασπαλίζουμε κάθε κρέμα με 1 κ.σ. ζάχαρη. Εάν έχουμε φλόγιστρο καίμε τη ζάχαρη. Αλλιώς τα τοποθετούμε κάτω από το γκριλ για λίγα λεπτά μέχρι να καραμελώσει η ζάχαρη.