Κριθαράκι με ψητά λαχανικά και φέτα

Κριθαράκι με ψητά λαχανικά και φέτα

Τα παιδιά θα ξετρελαθούν με αυτό το πολύχρωμο πιάτο που κλείνει μέσα του τη νοστιμιά της ελληνικής γης. Μπορείτε να το αξιοποιήσετε και ως σαλάτα!

Υλικά:

  • 500 γρ φρέσκα μανιτάρια
  • 1 μελιτζάνα
  • 1 κόκκινη πιπεριά
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι
  • 2 σκελίδες σκόρδο
  • 5 κουταλιές ελαιόλαδο
  • 250 γρ κριθαράκι
  • 1 κομμάτι φέτα
  • 10 κουταλιές ελαιόλαδο
  • Χυμός από 1 λεμόνι
  • αλάτι
  • πιπέρι

Εκτέλεση

Κόβουμε τα μανιτάρια, τις πιπεριές, την μελιτζάνα και το κρεμμύδι σε κυβάκια. Αφήνουμε το σκόρδο ολόκληρο με τη φλούδα. Τα τοποθετούμε σε αντικολλητικό ταψί και τα ανακατεύουμε με τις 5 κουταλιές λάδι. Τα ψήνουμε για μισή ώρα στους 200 C.

Εν τω μεταξύ βράζουμε το κριθαράκι σε μπόλικο αλατισμένο νερό. Το σουρώνουμε και το ρίχνουμε σε βαθύ μπόλ. Ρίχνουμε και τα λαχανικά και ανακατεύουμε καλά. Χτυπάμε τις υπόλοιπες 5 κουταλιές ελαιόλαδο με το χυμό λεμονιού και με μπόλικο αλατοπίπερο. Περιχύνουμε το κριθαράκι και αφήνουμε να κρυώσει. Τότε προσθέτουμε τη φέτα κομμένη σε μικρούς κύβους και γαρνίρουμε με φυλλαράκια φρέσκου βασιλικού.

Πηγή: infokids

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο