Πιροσκί με Πατάτα

Υλικά:

* 1/2 φλυτζάνι βούτυρο
* λάδι για τηγάνισμα
* 1 κουταλάκι αλάτι
* αλάτι και πιπέρι
* 3 κουταλιές της σούπας μαγιά
* 1/2 ματσάκι μαϊντανό
* 2 φλυτζάνια αλεύρι σκληρό
* 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
* 1/2 φλυτζάνι ζάχαρη
* 6 κρόκοι αυγών
* 3 φλυτζάνια νερό
* 1/2 κιλό πατάτες

Εκτέλεση:

-Βάζετε σε ένα μπωλ το αλεύρι

-Διαλύετε την μαγιά σε λίγο χλιαρό νερό
-Ανοίγετε μία λακκούβα στο αλεύρι και ρίχνετε τη μαγιά, ανακατεύοντας αργά και κυκλικά προς την ίδια φορά

-Ζεσταίνετε το βούτυρο να λιώσει

-Προσθέτετε το αλάτι, τη ζάχαρη, τα αυγά και το βούτυρο

-Ζεσταίνετε το νερό

-Προσθέτετε το νερό και ζυμώνετε

-Αφήνετε τη ζύμη να ανεβεί

-Βράζετε τις πατάτες ολόκληρες

-Σε ένα τηγάνι καίτε λίγο λάδι και τσιγαρίζετε πρώτα το κρεμμύδι και μετά τις πατάτες προσέχοντας να μην γίνουν τελείως πουρές

-Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι και μαϊντανό και ανακατεύετε

-Αφήνετε να κρυώσει

-Χωρίζετε τη ζύμη σε μικρά μπαλάκια

-Ανοίγετε με τον πλάστη το κάθε ένα να γίνει μια στρογγυλή πίτα

-Βάζετε στη μέση μια κουταλιά πατάτα και κλείνετε καλά τις άκρες πιέζοντας για να μην ανοίξουν στο τηγάνισμα

-Αφήνετε να ανεβούν

-Τηγανίζετε και από τις δύο πλευρές