Σουφλέ ψωμιού με κασέρι, μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Σουφλέ ψωμιού με κασέρι, μοτσαρέλα και γαλοπούλα

Υλικά

για 3-4 μερίδες

  • 6 φέτες ψωμί του τοστ χωρίς την κόρα 
  • 2 ντομάτες μεσαίου μεγέθους, κομμένες σε μεγάλα καρέ
  • 150 γραμμ. κασέρι τριμμένο
  • 150 γραμμ. μοτσαρέλα τριμμένη
  • 6 φέτες καπνιστή γαλοπούλα
  • 50 γραμμ. τυρί cottage
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 1 φλιτζάνι γάλα
  • αλάτι, πιπέρι
  • λίγο βούτυρο για το πυρέξ

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε το φούρνο μας στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και βουτυρώνουμε καλά ένα πυρέξ μεσαίου μεγέθους.
Κόβουμε στα 4 τις φέτες του ψωμιού και τις τοποθετούμε στο σκεύος με τρόπο που να καλύπτει η μία την άλλη. Από πάνω βάζουμε την ντομάτα και πασπαλίζουμε με το κασέρι και τη μισή μοτσαρέλα.

Κόβουμε την καπνιστή γαλοπούλα σε μεγάλα κομμάτια και τα τοποθετούμε στην επιφάνεια. Πασπαλίζουμε με την υπόλοιπη μοτσαρέλα και βάζουμε το τυρί cottage.

Σε ένα μπολ μεσαίου μεγέθους χτυπάμε τα αυγά μαζί με το γάλα, αλάτι και πιπέρι και αδειάζουμε το μίγμα στο πυρέξ. Αφήνουμε το σουφλέ να σταθεί για 10-15′ και το ψήνουμε για 30′ περίπου.

Πηγή: theonewithallthetastes

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο