Μαριδάκι ομελέτα με κρεμμύδι παραδοσιακό

Μαριδάκι ομελέτα με κρεμμύδι παραδοσιακό

Μια πολύ γευστική και θρεπτική συνταγή για να φτιάξεις μαριδάκι ομελέτα με κρεμμύδι θα βρεις παρακάτω. Η συνταγή είναι παραδοσιακή από το χωριό της γιαγιάς μου και την κάνανε είτε με μαρίδα είτε με αθερίνα με το ίδιο αποτέλεσμα. 

Υλικά

  • μισό κιλό αθερίνα ή πολύ ψιλή μαρίδα
  • 250 γραμ. κρεμμύδια ξερά μεγάλα
  • λάδι
  • 3 κουταλιές σούπας αλεύρι
  • αλάτι, πιπέρι
  • 2 αυγά

Εκτέλεση

Αφαιρούμε τα κεφάλια και τα έντερα από τα ψαράκια.Κόβουμε ψιλές ροδέλες τα κρεμμύδια.

Προσθέτουμε αλατοπίπερο, 3 κουταλιές της σούπας αλεύρι και (αν θέλουμε) και τα αυγά. Τα ανακατεύουμε, όλα μαζί, καλά και πλάθουμε δυο πίτες.

Βάζουμε το τηγάνι στη φωτιά και τηγανίζουμε την κάθε μία και από τις δυο πλευρές καλά, ώσπου να ροδίσουν.Το μαριδάκι ομελέτα είναι έτοιμο και σερβίρεται ζεστό.

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο