Πιροσκί Πατάτας

Πιροσκί Πατάτας

Υλικά:

  • 30 γρ. μαγιά
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό νερό
  • 1/2 ποτήρι χλιαρό γάλα
  • 1 1/2 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • 1 αυγό χτυπημένο
  • 750 γρ. αλεύρι

Για τον πουρέ πατάτας

  • 5 μεσαίες πατάτες πλυμένες και καθαρισμένες
  • 1/2 ποτήρι γάλα
  • Άνηθο ψιλοκομμένο
  • 2 κουταλιές της σούπας βούτυρο

Εκτέλεση

Διαλύουμε τη μαγιά στο νερό, προσθέτουμε 1 φλιτζάνι αλεύρι και αφήνουμε το μίγμα να φουσκώσει για 20 λεπτά.
Προσθέτουμε το υπόλοιπο αλεύρι με το αλάτι, το χτυπημένο αυγό, τη ζάχαρη και το λάδι. Ζυμώνουμε καλά τη ζύμη και την αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει. Τη χωρίζουμε σε μικρά μπαλάκια και τα σκεπάζουμε έτσι ώστε να μείνουν γύρω στα 15 λεπτά.
Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα νερό με λίγο αλάτι. Τοποθετούμε τις πατάτες στο αλατισμένο νερό ώσπου να μαλακώσουν .Όταν μαλακώσουν οι πατάτες τις βγάζουμε από τη κατσαρόλα και τις πολτοποιούμε σε ένα δοχείο προσθέτοντας το βούτυρο, το γάλα, τον άνηθο και ανακατεύουμε πολύ καλά.
Ανοίγουμε τα μπαλάκια σε λεπτά πιττάκια, βάζουμε τη γέμιση στη μέση και τα διπλώνουμε στα δύο κλείνοντας τα καλά.
Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές και τα σερβίρουμε ζεστά. Καλή Όρεξη!

Πηγή: inewsgr

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο