Λαζάνια με λαχανικά

Λαζάνια με λαχανικά

 

Υλικά

  • Λαζάνια 1 πακέτο (500 γρ)
  • Μελιτζάνες 2 κομμένες καρέ
  • Κολοκύθακια 2 κομμένα καρέ
  • Καρότα 2 κομμένα ροδέλες
  • Σελινόριζα 1 μικρή κομμένη καρέ
  • Πράσο 1 μεγάλο κομμένο ροδέλες
  • Πιπεριές Φλωρίνης 2 κομμένες καρέ
  • Ντομάτες φρέσκες 3 πολτοποιημένες
  • Σκόρδο 3 σκελίδες ψιλοκομμένες
  • Κρεμμύδι ξερό 1 ψιλοκομμένο
  • Μαϊντανός 1/2 ματσάκι ψιλοκομμένο
  • Κασσέρι 200 γρ τριμμένο
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Δυόσμος 1/2 κουταλάκι γλυκού
  • Ελαιόλαδο 1/2 φλυτζάνι του τσαγιού
  • Βούτυρο 50 γρ
  • Κύβο λαχανικών 1 τεμ
  • Ζάχαρη 1 πρέζα
  • Νερό 1 ποτήρι

Εκτέλεση

Πλένουμε καθαρίζουμε και κόβουμε όλα τα λαχανικά μας. Πολτοποιούμε στο μπλέντερ τις ντομάτες. Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί και προσθέτουμε το ψιλοκομμένο κρεμμύδι με το σκόρδο,τα σοτάρουμε ελαφρώς και βάζουμε πρώτα τα καρότα, τα αχνίζουμε λίγο, μετά την σελινόριζα και όλα τα υπόλοιπα λαχανικά (την πιπεριά,το πράσο,τα κολοκύθια,την μελιτζάνα) σταδιακά με την σειρά για να αχνιστούν όλα για  2 -3 λεπτά.

Στην συνέχεια προσθέτουμε την πολτοποιημένη ντομάτα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το 1/2 ποτήρι νερού, αλάτι, πιπέρι, δυόσμο, την ζάχαρη, τον κύβο λαχανικών και τέλος τον μαϊντανό, ανακατεύουμε και αφήνουμε με κλειστό καπάκι να ψηθούν για 30 λεπτά. Λαδώνουμε ένα πυρέξ διαστάσεων 38- 23 εκ και στρώνουμε λαζάνια στον πάτο (4 λαζάνια), από πάνω απλώνουμε μέρος από το μείγμα λαχανικών μας και σε κάθε στρώση λαζάνια βάζουμε από το μείγμα μας ενδιάμεσα μαζί με κασσέρι τριμμένο μέχρι να τελειώσουν όλα τα λαζάνια.

Η τελευταία στρώση είναι λαχανικά και πασπαλίζουμε με το κασσέρι για να κάνει κρούστα στο ψήσιμο.Βάζουμε κομματάκια βούτυρο παντού (για να μην μας ξεραθεί), ρίχνουμε και το υπόλοιπο  1/2 ποτήρι νερού, τα αφήνουμε για 30 λεπτά  να δέσει και να τραβήξει τα υγρά του λίγο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς για 60 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να πιει τα υγρά του. Δοκιμάζουμε με ένα μαχαίρι αν τα λαζάνια μαλάκωσαν, βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε λίγο να κρυώσει πριν το κόψουμε.

Πηγή: chefoulis

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο