Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μοτσαρέλα

Κεφτεδάκια με κόκκινη σάλτσα και μοτσαρέλα

Υλικά

  • μοσχαρίσιος άπαχος κιμάς 800 γρ.
  • ψίχουλα ψωμιού 2 φέτες
  • κρεμμύδι ψιλοκομμένο 1
  • αυγό 1
  • ρίγανη, κύμινο
  • μανιτάρια 300 γρ.
  • ντομάτες ώριμες τριμμένες 4
  • μοτσαρέλα 2 μπάλες
  • βασιλικό φρέσκο
  • ελαιόλαδο
  • αλάτι,πιπέρι

Εκτέλεση

Ανακατέψτε σε ένα μπολ τον κιμά με τα ψίχουλα, τα μυρωδικά, το αυγό, το κρεμμύδι, 2 κουταλιές λάδι και αλατοπίπερο. Ζυμώστε με βρεγμένα χέρια να ομογενοποιηθεί το μείγμα και πλάστε τους κεφτέδες.

Τηγανίστε σε αντικολλητικό τηγάνι με 4 κουταλιές σούπας ελαιόλαδο. Όταν ροδίσουν και από τις δύο πλευρές , προσθέστε τα μανιτάρια κομμένα στα τέσσερα και βάλτε λίγο λάδι ακόμα. Όταν τα μανιτάρια μαλακώσουν ρίξτε και την τριμμένη ντομάτα, αλάτοπίπερο και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά 15 λεπτά.

Βγάλτε από το τηγάνι το φαγητό και μεταφέρετε σε ένα πυρέξ. Βάλτε την μοτσαρέλα σε κομμάτια πάνω από το φαγητό και λίγο φρέσκο βασιλικό και ψήστε στον φούρνο στους 200 c για 30 λεπτά, να δέσει η σάλτσα και να λιώσει η μοτσαρέλα. Σερβίρετε με ζυμαρικά ή ρύζι.

Πηγή: food4peace

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο