Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Τυροπιτάκια στη στιγμή . Μαμ και κάτω

Η συνταγή προέκυψε από την ανάγκη ανακύκλωσης των τυριών που έχουν περισσέψει στο ψυγείο . 

 Υλικά 

Περίπου  25 μεσαία κομμάτια 

  • 2 αυγά
  • 1 γιαούρτι
  • ¾ κούπας λάδι
  • 2 ½ κούπες φαρίνα
  • ½ κουταλάκι baking
  • 400γρ  τυρί τριμμένο (φέτα + οποιοδήποτε άλλο αλμυρό τυρί)
  • 5 φέτες μπέικον σε κομματάκια ( προαιρετικά)
  • ελάχιστο αλάτι & πιπέρι
  • Τριμμένη παρμεζάνα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Σε ένα μπολ χτυπάς τα αυγά , προσθέτεις το γιαούρτι , ανακατεύεις καλά. Προσθέτεις το λάδι, τα τυριά και το μπέικον , το αλάτι και πιπέρι και ανακατεύεις .  Προσθέτεις το αλεύρι και το baking  σταδιακά , ανακατεύοντας με ένα κουτάλι  . Βάζεις το μείγμα για 10 λεπτά στο ψυγείο.

 Απλώνεις λαδόκολλα σε ένα φαρδύ ταψί . Πλάθεις τα τυροπιτάκια οβάλ σε μέγεθος μανταρινιού και τα αραδιάζεις στο ταψί σε απόσταση 2 εκατοστών το ένα από το άλλο . Πασπαλίζεις με παρμεζάνα .Ψήνεις στους 180 για μισή ωρίτσα περίπου μέχρι να ροδίσουν  .

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο