Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες

Χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες

Μια νόστιμη συνταγή για χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες που μπορεί να σερβιριστεί ως κυρίως πιάτο αλλά και σε μικρές μερίδες σαν μεζές με τη συνοδεία κρασιού ή ούζου!

Υλικά

  • 1 χταπόδι 1 κιλού
  • 5 μέτριες πατάτες κομμένες
  • 1/3 κούπας ελαιόλαδο
  • 1 σέλερυ ψιλοκομμένο
  • 2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες
  • 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 4 ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 κουτ.σούπας πάπρικα
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά βάζουμε ελαιόλαδο. Καθαρίζουμε το χταπόδι και το κόβουμε σε κομμάτια. Το βάζουμε στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε μέχρι να πάρει καφέ χρώμα.

Προσθέτουμε το κρεμμύδι και το σκόρδο, το σέλερυ και τα υπόλοιπα μπαχαρικά,  την ντομάτα και νερό και αφήνουμε να βράσει για 20 λεπτά, τις πατάτες και χαμηλώνουμε τη φωτιά.

Αφήνουμε με σκεπασμένη την κατσαρόλα για μισή ώρα μέχρι να μαλακώσει. Το χταπόδι κοκκινιστό με πατάτες είναι έτοιμο!

Tips

Μπορείς να προσθέσεις μαϊντανό
Προαιρετικά βάλε καυτερές πιπεριές
Μπορείς να χρησιμοποιήσεις ντοματοχυμό

Πηγή: nostimada

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο