Γαρίδες σχάρας με αρωματισμένα ψητά λαχανικά

Γαρίδες σχάρας με αρωματισμένα ψητά λαχανικά

Υλικά

  • Από 2 κόκκινες,κίτρινες, πράσινες πιπεριές
  • 16 γαρίδες Νο3
  • Σκόρδο
  • Ελαιόλαδο
  • Βαλσάμικο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

Παίρνουμε 2 κόκκινές 2 κίτρινες και 2 πράσινες πιπεριές.
Τις κόβουμε σε μακρόστενα ραβδάκια (ζουλιέν) τα οποία βάζουμε σε ένα ταψάκι με λάδι λίγο ξύδι βαλσάμικο και όσο αλάτι θέλουνε και τα φουρνίζουμε μέχρι να ψηθούνε αλλά να κρατάνε και λίγο (al dente)
Μόλις οι πιπεριές είναι έτοιμες, τις βάζουμε σε μια μπασίνα και τις μαρινάρουμε με λάδι, λιωμένο σκόρδο, βασιλικό και αλατοπίπερο.
Εν τω μεταξύ, καθαρίζουμε καμιά εικοσαριά γαρίδες (νο 3), τις ψήνουμε στα κάρβουνα ή στο γκριλ για λίγα λεπτά και τις βάζουμε κι αυτές σε μια μπασίνα για λίγα λεπτά να μαριναριστούν μα λάδι, βασιλικό, σκόρδο, λίγο ξύσμα λεμονιού και αλατοπίπερο.
Βάζουμε σε ένα πιάτο δύο κουταλιές από τις πιπεριές και από πάνω τρεις γαρίδες. Ραίνουμε με λίγο ελαιόλαδο και σερβίρουμε.

Μικρά Μυστικά

Αν οι γαρίδες είναι κατεψυγμένες, ξεπαγώστε τις σε ένα μπολ με νερό και φέτες από λεμόνι. Το λεμόνι τραβάει όλες αυτές τις ουσίες με τις οποίες ψεκάζουν τις γαρίδες για να συντηρούνται.
Προσέξτε όταν ψήνετε τις γαρίδες να μην τις αφήνετε πολλή ώρα στη φωτιά γιατί στεγνώνουν.

Πηγή: veneto

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο