Υλικά

  • Μία κούπα ρύζι σπυρωτό μπλού μπόνετ για πιλάφι 
  • 1 κίτρινη πιπεριά
  • 1 πορτοκαλί πιπεριά
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 1 κρεμμυδάκι χλωρό
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 2 καρότα
  • 1 ματσάκι άνηθο
  • Μισό φλυτζάνι καλαμπόκι
  • Λάδι, αλάτι, πιπέρι
  • Λίγο τσίπουρο

Εκτέλεση

Βράζουμε το ρύζι σε αλατισμένο ζωμό λαχανικών ή σε νερό που έχουμε προηγουμένως ρίξει κύβο λαχανικών και βάζουμε μαζί να βράσουν το καλαμπόκι και τα καρότα. Μόλις γίνει το ρύζι, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.

Την ώρα που βράζει το ρύζι, ψιλοκόβουμε το καρότο που έχει βράσει και τα υπόλοιπα λαχανικά (πιπεριές, κρεμμύδια, άνηθος), και μαζί με τα μανιτάρια που είναι ήδη ψιλοκομμένα, τα ρίχνουμε σε αντικολλητικό τηγάνι όπου έχουμε προσθέσει μισή κούπα λάδι. Τσιγαρίζουμε όλα τα λαχανικά σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Μόλις είναι έτοιμα, τα σβήνουμε με μισό ποτηράκι του κρασιού  τσίπουρο  και περιμένουμε να “πιούν” το αλκοόλ. Λίγο πρίν σωθεί τελείως το ποτό, σβήνουμε το μάτι, ρίχνουμε το ρύζι με το καλαμπόκι και ανακατεύουμε να πάει παντού. Μπορούμε να προσθέσουμε σόγια αν το θέλουμε λίγο πιο αλμυρό ή και σκέτο, τρώγεται μία χαρά.