Πικάντικη σάλτσα ντοµάτας µε πιπεριές

Υλικά:

* 6 κόκκινες πιπεριές
* 2 καυτερές πιπερίτσες
* 4 κ.σ. ελαιόλαδο
* 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένo
* 4 ώριμες ντομάτες ψιλοκομμένες
* 2 κ.σ. ψιλοκομμένος φρέσκος βασιλικός
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι
* βρασμένα ζυμαρικά της αρεσκείας σας

Εκτέλεση

1. Αφαιρούμε τους σπόρους από τις πιπεριές και τις κόβουμε σε μικρά καρέ. Ψιλοκόβουμε τις καυτερές πιπεριές. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε πλασοτέ κατσαρόλα και σοτάρουμε το σκόρδο για 1 λεπτό σε μέτρια φωτιά, προσέχοντας να μην πάρει χρώμα.
2. Προσθέτουμε τις πιπεριές, τις καυτερές πιπερίτσες και σιγομαγειρεύουμε σε χαμηλή φωτιά για 20΄, να μαλακώσουν πολύ καλά. Προσθέτουμε τις ντομάτες, αλατοπιπερώνουμε, σκεπάζουμε τη σάλτσα και σιγοβράζουμε για 20΄, μέχρι να πυκνώσει καλά η σάλτσα.
3. Λίγο πριν σερβίρουμε προσθέτουμε το βασιλικό και ανακατεύουμε. Σερβίρουμε με ό,τι ζυμαρικό μας αρέσει και πασπαλίζουμε με τριμμένο τυρί.