Καλιτσούνια τηγανιού

Καλιτσούνια τηγανιού

Υλικά

 για το φύλλο

  • Αλεύρι Μύλοι Κρήτης για Κρητικό Φύλλο και Πίτες: 500 γρ. (1/2 πακέτο)
  • Νερό: 225 γρ. (1 φλιτζάνι)
  • Ελαιόλαδο: 30 γρ. (2 κουταλιές)
  • Αλάτι: 5 γρ. (1 κουταλάκι)
  • Τσικουδιά: 30 γρ. (2 κουταλιές)

Υλικά

για τη γέμιση

  • Μυζήθρα: 350 γρ.
  • Ανθότυρο: 350 γρ.

Ελαιόλαδο για τηγάνισμα

Εκτέλεση

Για το φύλλο ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί μέχρι να πάρουμε μία ζύμη λεία και ελαστική, την οποία σκεπάζουμε και αφήνουμε να ξεκουραστεί για μια ώρα περίπου.

Ανακατεύουμε τα δύο τυριά.Ανοίγουμε λεπτό φύλλο και κόβουμε στρογγυλά κομμάτια.Τοποθετούμε σε κάθε κομμάτι ένα κουταλάκι από την γέμιση και κλείνουμε σε μισοφέγγαρα.

Πατάμε με τις άκρες ενός πιρουνιού τα μισοφέγγαρα.Τηγανίζουμε σε καυτό λάδι, μέχρι να πάρουν ένα ελαφρύ χρώμα.

Σερβίρουμε με ζάχαρη ή με μέλι.

Πηγή: mills

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο