Αλλιώτικες τηγανητές πατάτες

Αλλιώτικες τηγανητές πατάτες

Υλικά 

για 4 άτομα

  • 6 μέτριες πατάτες λεπτόφλουδες (όσο πιο φρέσκες γίνεται, κατά προτίμηση βιολογικές), 
  • φρεσκοτριμμένο πιπέρι,
  • αλάτι, 
  • τυρί τριμμένο (προαιρετικά),
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα.

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε καλά τις πατάτες σε λεκάνη με κρύο νερό. Πλένουμε μία-μία τις πατάτες κάτω από τρεχούμενο νερό, τρίβοντας τες καλά. Τις βάζουμε σε κατσαρόλα, τις καλύπτουμε με νερό και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σκεπάζουμε και βράζουμε για 30 λεπτά. Οι πατάτες πρέπει να τρυπιούνται με το πιρούνι. Τις στραγγίζουμε με προσοχή, χωρίς να τις λιώσουμε.

Σπάμε με πιρούνι την κάθε πατάτα σε 4 κομμάτια, να κάνει αγριάδες, δεν τις κόβουμε με μαχαίρι. Ζεσταίνουμε σε μια κατσαρόλα το ελαιόλαδο να κάψει και ρίχνουμε τις πατάτες με τη φλούδα τους. Αφήνουμε να ροδίσουν καλά για 6-7 λεπτά. Τις βγάζουμε με τρυπητή κουτάλα σε απορροφητικό χαρτί, αμέσως αλατοπιπερώνουμε και πασπαλίζουμε με τριμμένο κεφαλοτύρι.

Φρέσκια πατάτα: Υπάρχει όλο το χρόνο, καλλιεργείται σε διαφορετικές περιοχές και την ξεχωρίζουμε με την αφή. Εάν η πατάτα είναι μαλακή δεν είναι φρέσκια. Η φρέσκια πατάτα είναι πολύ σκληρή, σαν πέτρα και μόλις τη χαράξουμε με το νύχι τρέχει υγρασία από μέσα. Είναι πολύ πιο νόστιμη και μαγειρεύεται πιο γρήγορα. 
 
Χρόνος προετοιμασίας 5΄, Χρόνος μαγειρέματος 35΄
 

Πηγή: philenews

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο