Μπιφτεκάκια ρυζιού

Μπιφτεκάκια ρυζιού

Υλικά

  • 300 γρ. ρύζι
  • 1 κ.γ. Knorr extra γεύση ζωμός σε κόκκους λαχανικών
  • 1 καρότο τριμμένο
  • 1 φινόκιο τριμμένο
  • 1 κρεμμύδι ξερό
  • 2-3 τούφες ρόκα
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά Φλωρίνης
  • 1/2 φλυτζάνι αμυγδαλόψιχα ανάλατη
  • 1/2 φλυτζάνι φρυγανιά τριμμένη
  • 1 κ.γ. δυόσμο
  • Αλάτι
  • Πάπρικα γλυκιά
  • 2-3 κ.σ. ελαιόλαδο Άλτις απαλό

Εκτέλεση

Αρχικά, βράσε το ρύζι σε μια κατσαρόλα με νερό και το ζωμό λαχανικών.Όσην ώρα γίνεται αυτό, εσύ μπορείς να ξεπλύνεις και να καθαρίσεις το καρότο, το φινόκιο, τη ρόκα και την πιπεριά.

Στη συνέχεια, βάλε στο μούλτι τα λαχανικά, την αμυγδαλόψιχα και το βρασμένο ρύζι και άλεσέ τα.Βάλε τώρα σε ένα μπολ τα παραπάνω, πρόσθεσε τη φρυγανιά, το δυόσμο, αλάτι και πάπρικα και ανακάτεψε καλά. Αφού πλάσεις καλά, βάλε τα μπιφτέκια από ρύζι σε ένα ταψί στο οποίο έχεις στρώσει μέσα αντικολλητικό χαρτί.

Τέλος, ψήνεις στο γκριλ μέχρι να γίνουν και από τις δύο μεριές ή αν θες εναλλακτικά τα τηγανίζεις.

Πηγή: cookoo

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο