Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό

Ομελέτα με αλμυρίκια & ντοματίνια, μεζεδάκι με χαρακτήρα Ελληνικό

Μία γρήγορη ομελέτα με φρέσκα υλικά για σνακ ή για μεζεδάκι με την μπυρίτσα μας

 Υλικά

για 2 άτομα

  • 1 ματσάκι αλμυρίκια
  • 4 αυγά
  • 10 ντοματίνια κομμένα στην μέση
  • 2 κρεμμυδάκια φρέσκα ψιλοκομμένα
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 3 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι τσιγαρίζουμε σε μέτρια φωτιά στο λάδι το σκόρδο & το κρεμμύδι για να μαλακώσουν.
Προσθέτουμε τα αλμυρίκια και ανακατεύουμε καλά για περίπου 5 λεπτά μέχρι να μαραθούν και να μικρύνουν σε όγκο.
Προσθέτουμε τα αυγά και σκεπάζουμε το τηγάνι με ένα πιάτο, ψήνουμε για περίπου 5 λεπτά και μετά αναποδογυρίζουμε την ομελέτα  ακολουθώντας τις κινήσεις παρακάτω εικόνας. [Tortilla Espanola]
Ψήνουμε για άλλα 5 λεπτά και κάνουμε τις ίδιες κινήσεις με την παραπάνω φωτογραφία για να την βάλουμε στο πιάτο.

Πηγή: lovefood

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο