Κολοκυθοκροκέτες με φορμαέλα

 Κολοκυθοκροκέτες με φορμαέλα

Υλικά

για 4-6 άτομα

  • 6 μέτρια κολοκυθάκια
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια
  • ½ ματσάκι άνηθος
  • 200 γραμ. φορμαέλα
  • 2 κρόκοι
  • ½ φλιτζάνι αλεύρι
  • ηλιέλαιο
  • αλάτι, πιπέρι
  • για την συνοδευτική σάλτσα:
  • 2 ντομάτες
  • 1 κουτ. σούπας κάπαρη
  • ¼ φλιτζανιού ελαιόλαδο
  • 1 κουτ. γλυκού ξερός βασιλικός
  • αλάτι

Εκτέλεση

Τρίβετε τα κολοκυθάκια στον τρίφτη και τα αλατίζετε με αρκετό αλάτι. Τα αφήνετε στο σουρωτήρι για μισή ώρα περίπου να βγάλουν τα υγρά τους, τα ξεπλένετε και τα στραγγίζετε.

Ψιλοκόβετε τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο και τρίβετε την φορμαέλα. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατεύετε τα τριμμένα κολοκυθάκια, τα κρεμμυδάκια και τον άνηθο, την φορμαέλα, τους κρόκους και το αλεύρι.Ζεσταίνετε ηλιέλαιο και όταν κάψει, μετριάζετε την ένταση στο μάτι της κουζίνας και ρίχνετε κουταλιές από το μείγμα. Γυρίζετε τις κολοκυθοκροκέτες για να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές και τις βγάζετε σε χαρτί κουζίνας για να στραγγίσουν.

Για την συνοδευτική σάλτσα, κόβετε τις ντομάτες στη μέση και αφαιρείτε τους σπόρους. Τις τρίβετε στον τρίφτη και ανακατεύετε  με το ελαιόλαδο, την κάπαρη ψιλοκομμένη, τον βασιλικό και λίγο αλάτι, ανάλογα με το πόσο αλμυρή είναι η κάπαρη.
Σερβίρετε τις κολοκυθοκροκέτες με την σάλτσα ντομάτας.  

Πηγή: driskas

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο