Λαχταριστά καλαμαράκια σβησμένα με κόκκινο κρασί

Λαχταριστά καλαμαράκια σβησμένα με κόκκινο κρασί

Υλικά

  • 1/2 κιλό μικρά καλαμαράκια 
  • μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα
  • ελαιόλαδο
  • 1 ποτήρι κόκκινο κρασί

Εκτέλεση

Παίρνουμε ½ κιλό φρέσκα μικρά καλαμαράκια, και τα καθαρίζουμε.
Σε ένα τηγάνι, τσιγαρίζουμε 2 μέτρια κρεμμύδια χοντροκομμένα. Μόλις χρυσίσουν ρίχνουμε τα καλαμάρια να τσιγαριστούν κι αυτά.
Μόλις τσιγαριστούν, βάζουμε 1 ποτήρι χλιαρό νερό και τα αφήνουμε να βράσουν.
Αφού πιούν τα καλαμαράκια το νερό, σβήνουμε με 1 ποτήρι κόκκινο κρασί, αλατίζουμε ελαφρώς (αν χρειάζεται) και αφήνουμε 10-15 λεπτά να βράσει μέχρι να μελώσει.
Σερβίρουμε με πατάτες τηγανητές σε ελαιόλαδο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο