Πατάτες με κρεμμύδια στο φούρνο

Πατάτες με κρεμμύδια στο φούρνο

Υλικά 

  • 1 ½ κιλό πατάτες κομμένες σε λεπτές ροδέλες
  • 3-4 κρεμμύδια μέτρια κομμένα σε ροδέλες
  • 12-14 φιλέτα αντζούγιας ξαρμυρισμένα, κομμένα σε κομματάκια
  • 500 ml κρέμα γάλακτος light για μαγειρική
  • 2 κουταλιές σούπας βούτυρο λιωμένο
  • Πιπέρι φρεσκοτριμμένο
  • Γαλέτα για πασπάλισμα

Εκτέλεση

Βουτάμε τις ροδέλες πατάτας σε καυτό αλατισμένο νερό για 2-3 λεπτά. Τις στραγγίζουμε. Ζεσταίνουμε το βούτυρο και σοτάρουμε τα κρεμμύδια σε χαμηλή φωτιά για να μελώσουν δίχως να μαυρίσουν. Στρώνουμε λίγες πατάτες σε βουτυρωμένο ταψί. Πάνω από τις πατάτες απλώνουμε μια στρώση κρεμμύδια και 3-4 κομματάκια αντζούγιας. Ρίχνουμε πιπέρι από το μύλο του πιπεριού. Συνεχίζουμε έτσι με όλα τα υλικά και τελειώνουμε με μια τελευταία στρώση με πατάτες.

Περιχύνουμε το φαγητό με την κρέμα γάλακτος και το ψήνουμε σκεπασμένο σε προθερμασμένο φούρνο στους 160⁰C για 1 ώρα περίπου. Το ξεσκεπάζουμε, το πασπαλίζουμε με τη φρυγανιά και το ψήνουμε για 10 με 15 λεπτά κάτω από το γκριλ, ώστε να ροδίσει η γαλέτα.

Tip:  Μπορείτε να βάλετε κομματάκια ρέγκας αντί για αντζούγια, αν σας αρέσει. Ακόμη, αν δεν θέλετε να διακινδυνεύσετε με τη γεύση των ψαριών σε ένα γεύμα με καλεσμένους, μπορείτε απλά να αφαιρέσετε τελείως τα ψαρικά. Το φαγητό παραμένει ένα ωραίο γκρατέν.

Πηγή: ab

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο