Κοτόπουλο με τζίντζερ στο πι και φι

Κοτόπουλο με τζίντζερ στο πι και φι

Σε μια φάση έμπνευσης, θέλοντας να συνδυάσω κοτόπουλο με φρέσκο τζίντζερ, κατέληξα σε αυτό το πιάτο που με ικανοποίησε πολύ γευστικά. Το τζίντζερ δίνει μια δροσιά και μαζί με τη σόγια σος μια νότα Άπω Ανατολής στο πιάτο, ενώ τα υπόλοιπα υλικά είναι πολύ γνώριμα και προσγειωμένα. Εφόσον λοιπόν το πείραμα πέτυχε, γιατί να μη μοιραστώ τη συνταγή μαζί σας;

Υλικά 

Για 2 άτομα

  • Γύρω στα 350 γρ. κοτόπουλο κομμένο σε μπουκίτσες
  • 1 κρεμμύδι κομμένο σε μεγάλα κομμάτια
  • 2-3 πιπεριές επίσης σε μεγάλα κομμάτια (προαιρετικά)
  • 2 σκελίδες σκόρδο ψιλοκομμένες
  • 1 κονσέρβα μανιτάρια ή αντίστοιχη ποσότητα φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • Περίπου 5 εκ. φρέσκο τζίντζερ ψιλοκομμένο
  • Λευκό πιπέρι
  • Σόγια σος
  • 3-4 κλαράκια μαϊντανό ψιλοκομμένο
  • Σογιέλαιο ή άλλο σπορέλαιο
  • Ρύζι μπασμάτι βρασμένο σε ζωμό κοτόπουλου (προαιρετικά)

Εκτέλεση

Μαρινάρουμε το κοτόπουλο σε σόγια σος για λίγη ώρα πριν το μαγειρέψουμε. Σε γουόκ ή άλλο βαθύ τηγάνι ρίχνουμε σογιέλαιο και σοτάρουμε σύντομα το κρεμμύδι, τις πιπεριές, το σκόρδο και τα μανιτάρια. Προσθέτουμε το κοτόπουλο, αφού σπρώξουμε τα λαχανικά προς τα τοιχώματα (για να μην καούν), μαζί με το τζίντζερ, λίγη σόγια σος και λευκό πιπέρι.

Δε χρειάζονται παρά λίγα λεπτά για να ψηθεί το κοτόπουλο εφόσον είναι κομμένο σε μικρά κομματάκια. Λίγο πριν κατεβάσω από τη φωτιά, ρίχνω τον ψιλοκομμένο μαϊντανό. Σερβίρουμε με ρύζι μπασμάτι που ταιριάζει τέλεια ή ό,τι άλλο προτιμάμε. Καλή όρεξη στο πι και φι!

Πηγή: cozykitchenmoments

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο