Πράσινη σαλάτα µε σύκα ποσέ και αµύγδαλα

Υλικά:

1 μαρούλι ή σαλάτα γαλλική1 λόλα κόκκινη1 λόλα πράσινη1/2 φλ. τσαγ. κρασί κόκκινο12 σύκα αποξηραμένα1/2 φλ. τσαγ. αμύγδαλα καβουρντισμένα100 γραμμ. ροκφόρ ή γκοργκοντζόλα1/4 φλ. τσαγ. ξίδι μπαλσάμικο1/2 φλ. τσαγ. ελαιόλαδοαλάτιφρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

1. Κόβουμε τα σύκα στη μέση και τα βάζουμε σε μικρή κατσαρόλα. Ρίχνουμε το κρασί, ίσα που να τα καλύπτει, και τα αφήνουμε να σιγοβράσουν σκεπασμένα στην κατσαρόλα για 10΄, να φουσκώσουν και το σιρόπι που θα βγει να είναι παχύ σαν μέλι.

2. Βάζουμε τα αμύγδαλα σε ταψάκι και τα ψήνουμε στους 200οC στον αέρα για 7-8΄, να ροδίσουν. Κατόπιν τα χοντροκόβουμε.

3. Πλένουμε καλά τις σαλάτες και τις στραγγίζουμε. Τις κόβουμε σε χοντρά κομμάτια μέσα σε σαλατιέρα. Σκορπάμε από πάνω τα αμύγδαλα, το τυρί θρυμματισμένο και τα σύκα.

4. Σε βαζάκι ή στο μπλέντερ βάζουμε το ελαιόλαδο, το μπαλσάμικο, το σιρόπι από τα βρασμένα σύκα και αλατοπίπερο. Τα χτυπάμε να γίνουν κρέμα.

5. Την τελευταία στιγμή περιχύνουμε τη σαλάτα με την κρέμα και ανακατεύουμε καλά.