Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

Μπακαλιαράκια στο φούρνο με σκορδάτο λαδολέμονο

Υλικά: 

  •      800 γραμμάρια μικρά μπακαλιαράκια (περίπου 5 ψάρια)
  •      6 γεμάτες κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  •      1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  •      1 λεμόνι ζουμερό, το χυμό του
  •      2 πολύ μεγάλες ή 3 μέτριες σκελίδες σκόρδο λιωμένες με την πρέσα σκόρδου
  •      Αλάτι
  •      ½ φλιτζανάκι του ελληνικού καφέ νερό

Εκτέλεση

Σε ένα μπολάκι ρίχνουμε το λάδι, τη ρίγανη, το λεμόνι και το λιωμένο σκόρδο. Ανακατεύουμε πολύ καλά με ένα πιρούνι, χτυπώντας, σαν να φτιάχνουμε ομελέτα, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. 

Σε ένα λαδωμένο ταψάκι που να τα χωράει ακριβώς, τοποθετούμε τα ψάρια με τη σειρά. Τα αλατίζουμε, τα περιχύνουμε με το λαδολέμονο και ρίχνουμε το νερό στην άκρη του σκεύους. Να μην πέσει πάνω στα ψάρια και τα ξεπλύνει από το λαδολέμονό τους. 

Ψήνουμε το φαγητό σε μέτρια θερμοκρασία (περίπου στους 170  βαθμούς) για 35-40 λεπτά ή μέχρι να δούμε ότι τα ψάρια ψήθηκαν αλλά δεν στέγνωσαν!!!

Σερβίρουμε τα ψάρια ζεστά περιχυμένα με το ζουμάκι που έχει μείνει στο ταψί.

Πηγή: laxtaristessyntages

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο