Σουφλέ τυριών και αλλαντικών

Σουφλέ τυριών και αλλαντικών

Ένα γρήγορο και εύκολο φαγάκι με υλικά που όλοι έχουμε στο ψυγείο μας! Δοκιμάστε και εμπλουτίστε τη συνταγή με τις δικές σας γευστικές επιλογές.

Υλικά

  • 150 γρ. βούτυρο λιωμένο
  • 350 ml κρέμα γάλακτος
  • 4 αυγά
  • 100 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 100 γρ. ζαμπόν ψιλοκομμένο
  • 360 γρ. τυρί γκούντα τριμμένο
  • 10 κ. σ. κοφτές αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • Αλάτι και πιπέρι
  • 2 μεγάλες πατάτες
  • 1 κ. σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

Εκτέλεση

Βράζουμε τις πατάτες και μόλις κρυώσουν τις κόβουμε σε μέτριες φέτες. Σε ένα μπολ ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, τα αυγά, αλάτι, πιπέρι και χτυπάμε δυνατά προσθέτοντας λίγο – λίγο το κοσκινισμένο αλεύρι, το μισό τριμμένο τυρί και το λιωμένο βούτυρο. Τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ και προσθέτουμε τα ψιλοκομμένα αλλαντικά συνεχίζοντας το ανακάτεμα με το χέρι ή με μια σπάτουλα. Στρώνουμε τις πατάτες σε αλειμμένο ταψί με βούτυρο και αλευρωμένο ελαφρά. Ρίχνουμε το μίγμα του σουφλέ πάνω στις πατάτες και τις καλύπτουμε καλά. Προσθέτουμε το υπόλοιπο τυρί πάνω από το μίγμα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 ˚C για 25-30’.

Πηγή: infokids

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο