Πατατοκιμαδόπιτα

Πατατοκιμαδόπιτα

Υλικά

  • 2 Κιλά πατάτες
  • 700γρ. Κιμά
  • 1 Μεγάλο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 3 Ντομάτες ψιλοκομμένες
  • 1 Πιπεριά τριμμένη
  • 1/2 Φλιτζάνι πράσινες ελιές
  • 2 Φλιτζάνια πεκορίνο τριμμένο
  • 1 Λίτρο γάλα
  • 2 Κουταλιές της σούπας αλεύρι
  • 3 Κουταλιές της σούπας κορν φλάουρ
  • 5 Κουταλιές της σούπας βούτυρο
  • Ελαιόλαδο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Εκτέλεση

Προσθέτουμε το γάλα καΚαθαρίζουμε, κόβουμε και τηγανίζουμε τις πατάτες.Σοτάρουμε στο τηγάνι το κρεμμύδι με λάδι και λίγο βούτυρο και προσθέτουμε τον κιμά.

Ρίχνουμε την ντομάτα, την πιπεριά και τις ελιές και αλατοπιπερώνουμε.Σε μικρό κατσαρολάκι λιώνουμε το βούτυρο και καβουρδίζουμε το αλεύρι και το κορν φλάουρ.ι ανακατεύουμε μέχρι να δέσει η μπεσαμέλ.Ρίχνουμε στο ταψί τις μισές πατάτες, ραντίζουμε με το μισό τυρί και ρίχνουμε από πάνω μπεσαμέλ

Προσθέτουμε τον κιμά στραγγισμένο και συνεχίζουμε με πατάτες και τυρί.Σκεπάζουμε με την υπόλοιπη μπεσαμέλ και ραντίζουμε με λίγο τυρί στο τέλος.Ψήνουμε για 1 ώρα στους 180 βαθμούς “αέρα”.

Πηγή: ofono

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο