Αφράτα μανιταροπιτάκια με γέμιση αρωματισμένη με μπύρα

Αφράτα μανιταροπιτάκια με  γέμιση αρωματισμένη  με μπύρα


Υλικά

  • 1 συσκευασία 400 γρ. αφράτη ζύμη για πίτσα (αυτή με τον ζυμαρούλη - θα τη βρείτε στα ψυγεία των σούπερ μάρκετ)
  • 150γρ. μανιτάρια ψιλοκομμένα
  • 1 μικρή κόκκινη πιπεριά κομμένη σε μικρά κυβάκια
  • 3 κουτ. σούπας τυρί κρέμα (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 2 χούφτες τριμμένο έμενταλ + λίγο έξτρα για πασπάλισμα
  • 1 κουτ. γλυκού μουστάρδα
  • 1/2 κουτ. γλυκού δεντρολίβανο (ή άλλο μυρωδικό της αρεσκείας σας)
  • 1/3 κουτ. γλυκού σκόρδο σε σκόνη (προαιρετικά)
  • 1 σφηνάκι μπύρα
  • αλάτι/πιπέρι
  • ελαιόλαδο για το σοτάρισμα 

Εκτέλεση

Ζεσταίνετε λίγο ελαιόλαδο σε ένα τηγάνι και σοτάρετε τα μανιτάρια και την πιπεριά σε δυνατή φωτιά.Προσθέτετε αλάτι, πιπέρι, σκόρδο και δεντρολίβανο και σβήνετε με την μπύρα.

Μόλις απορροφηθούν εντελώς τα υγρά, κατεβάζετε από τη φωτιά και αφήνετε να κρυώσει η γέμιση.Αφού κρυώσει, προσθέτετε το τυρί κρέμα, το έμενταλ, τη μουστάρδα και ανακατεύετε.

Κόβετε τη ζύμη σε τρίγωνα ή τετράγωνα (ό,τι σας βολεύει).Τοποθετείτε στο κέντρο κάθε κομματιού ζύμης λίγη γέμιση και διπλώνετε τις άκρες, ώστε να φτιάξετε ένα μπαλάκι. Επαναλαμβάνετε για τα υπόλοιπα κομμάτια ζύμης.

Τοποθετείτε τα μπαλάκια με την ένωση της ζύμης προς τα κάτω σε ταψί που έχετε καλύψει με λαδόκολλα. Αφήνετε λίγο χώρο ανάμεσά τους γιατί φουσκώνουν.Τα πασπαλίζετε με τριμμένο τυρί και τα ψήνετε στους 190°C, σε προθερμασμένο φούρνο, μέχρι να ροδίσουν (περίπου 15').Τα αφήνετε να σταθούν λίγο, προτού τα φάτε. Τα συνοδεύετε με παγωμένη μπύρα.

Tip1: Είναι σημαντικό να κλείσετε πολύ καλά τη ζύμη για να μην ξεχειλίσει η γέμιση κατά το ψήσιμο. 
Tip2: Αντί για έμενταλ, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε άλλο κίτρινο τυρί της αρεσκείας σας.
 

Πηγή: sundayspoon

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο