Αυγά φούρνου με σπανάκι και μαλακό τυρί Μαστέλο®

Αυγά φούρνου με σπανάκι και μαλακό τυρί Μαστέλο®

Υλικά 

  • 3 αυγά (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100γρ. σπανάκι (προτιμήστε τρυφερά φύλλα χωρίς χοντρό κοτσάνι)
  • 1-2 πιπεριές κέρατο (κομμένες σε ροδέλες)
  • 60γρ. μαλακό τυρί Μαστέλο® (κομμένο σε κύβους)
  • 1 κονσέρβα ψιλοκομμένη ντομάτα (κονκασέ 400γρ.)
  • 1/3 φλιτζ. νερό
  • 1/3 κουτ. γλυκού κόλιανδρο σε σκόνη
  • 1-2 κουτ. γλυκού βούτυρο
  • 1 πρέζα ζάχαρη
  • αλάτι / πιπέρι


Εκτέλεση

Σε ένα τηγάνι, λιώνετε το βούτυρο και σοτάρετε τις πιπεριές και το σπανάκι (ίσα να μαραθούν).Προσθέτετε τη ψιλοκομμένη ντομάτα, το νερό, τον κόλιανδρο και τη ζάχαρη και αλατοπιπερώνετε.

Μόλις αρχίσει να πήζει ελαφρά η σάλτσα, τη μεταφέρετε σε πυρίμαχο σκεύος και κάνετε 3 τρύπες. Σε κάθε τρύπα σπάτε προσεκτικά (για να μη διαλυθεί ο κρόκος) από ένα αυγό.

Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C μέχρι να σταθεροποιηθεί το ασπράδι (περίπου 15'). Τα τελευταία λεπτά προσθέτετε και το τυρί (δεν το βάζετε από την αρχή για να μη λιώσει). 

Το σερβίρετε ζεστό με φρεσκοτριμμένο πιπέρι και φρέσκο φρυγανισμένο ψωμί.

Tip1: Αν έχετε τηγάνι που μπαίνει στο φούρνο, δεν χρειάζεται να μεταφέρετε τη σάλτσα σε πυρίμαχο σκεύος. Μπορείτε να προσθέσετε τα αυγά απευθείας στο τηγάνι και να συνεχίσετε με το ίδιο σκεύος το ψήσιμο στο φούρνο.
Tip2: Για πιο ιδιαίτερη γεύση, μπορείτε να προσθέσετε και κάρυ ή μπούκοβο στη σάλτσα σας.
Tip3: Αν δεν μπορείτε να βρείτε μαλακό τυρί Μαστέλο® (αν και αξίζει να προσπαθήσετε), αντικαταστήστε το με άλλο τυρί της αρεσκείας σας, όπως κασέρι, χαλούμι ή ό,τι άλλο σας αρέσει. 

Πηγή: sundayspoon

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο