Σκορδοψωμάκια πεντανόστιμα με φέτα

Σκορδοψωμάκια πεντανόστιμα με φέτα

Υλικά

  • 300γρ. αλεύρι ολικής αλέσεως
  • 200γρ. αλεύρι σκληρό
  • 1 φακελάκι ξηρή μαγιά
  • 1 κουταλάκι αλάτι
  • 1 κουταλάκι μαύρο πιπέρι
  • 1 κουταλάκι ζάχαρη
  • 1 κουταλιά της σούπας λιωμένο σκόρδο
  • 5 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 12 μικρούς κύβους τυρί φέτα

 

Για πασπάλισμα

Σουσάμι ή μαυροκούκι

Εκτέλεση

Ανακατεύετε όλα τα υλικά μαζί, εκτός από το ελαιόλαδο και το τυρί, σε πλαστικό μπολ και ανακατεύετε ρίχνοντας λίγο νεράκι, τόσο όσο να γίνει ένα ελαστικό ζυμάρι. Η ζύμη στην αρχή θα κολλάει στα χέρια και στα τοιχώματα του μπολ, αλλά σιγά σιγά καθώς ζυμώνετε, το αλεύρι αφήνει τη γλουτένη του και το ζυμάρι, θα αποκτήσει ελαστικότητα. Προσθέτετε στο τέλος το ελαιόλαδο συνεχίζοντας το ζύμωμα μέχρι να ενσωματωθεί στη ζύμη.

Χωρίζετε τη ζύμη σε 12 μπαλάκια. Τα βάζετε σε ατομικές φόρμες μιας χρήσεως από αλουμινόχαρτο, αλειμμένες με ελαιόλαδο, ή σε φόρμα για μάφινς με 12 υποδοχές. Η ζύμη δεν θα πρέπει να καλύπτει περισσότερο από τα 2/3 του ύψους τους. Τα σκεπάζετε με καθαρή πετσέτα και τα αφήνετε να φουσκώσουν σε ζεστό μέρος για 1 ώρα περίπου. Μετά βυθίζετε στο κέντρο κάθε ψωμιού ένα κομματάκι φέτας, τα αλείφετε με λίγο νερό και τα πασπαλίζετε με σουσάμι ή μαυροκούκι.

Ψήνετε τα σκορδοψωμάκια σε προθερμασμένο φούρνο στους 180ºC για 20-25 λεπτά.

Πηγή: ab

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο