Ζαγορίτικη πίτα - τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Ζαγορίτικη πίτα - τυρόπιτα χωρίς φύλλο

Υλικά

  • 1 φ. αλεύρι
  • 1 φ. νερό
  • 4 αυγά 
  • 1 κ.γ. αλάτι
  • 200 γρ. φέτα
  • 120 γρ. βούτυρο
  • πιπέρι

1 φλιτζάνι = 250ml

Εκτέλεση

Βάζετε κομματάκι βούτυρο σε ολόκληρο το ταψί με διαστάσεις 23*28 εκατοστά. Βάζετε το βούτυρο σε κρύο φούρνο στους 220 βαθμούς και το αφήνετε μέχρι να αρχίσει να βράζει. 
Όσο ζεσταίνετε το βούτυρο ανακατώνετε το αλεύρι, το νερό και τα αυγά. Αδειάζετε το μείγμα πάνω από το βούτυρο και βάζετε φέτα σε ολόκληρη την επιφάνεια. Κατά προτίμηση βάζετε πιπέρι και ψήνετε την πίτα στους 220 βαθμούς για 35 λεπτά ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει .

Πηγή: mirodieskainostimies

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο