Σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης

Σαγανάκι με λαδοτύρι Μυτιλήνης

Yλικά

  • 2 φέτες λαδοτύρι Μυτιλήνης (πάχους 1½-2 εκ.)
  • 1 αβγό
  • 2-3 κουτ. σούπας φρυγανιά τριμμένη
  • 1/2 φλιτζάνι μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 10-15 κόκκους πιπέρι ροζ
  • πιπέρι μαύρο φρεσκοτριμμένο
  • ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

Κόβουμε το τυρί και αφαιρούμε το κερί που το προφυλάσσει. Βάζουμε σε πιάτο την τριμμένη φρυγανιά. Χτυπάμε ελαφρώς το αβγό με το μαύρο πιπέρι σε μπολ.
Βουτάμε μέσα το τυρί και στη συνέχεια το πανάρουμε μέσα στο πιάτο με τη φρυγανιά. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο σε αντικολλητικό τηγάνι και στη συνέχεια τηγανίζουμε το τυρί, γυρίζοντάς το και από τις δύο πλευρές μέχρι να ροδίσει. Πασπαλίζουμε με το ροζ πιπέρι, συνοδεύουμε με μαρμελάδα πορτοκάλι και σερβίρουμε αμέσως.

Tip: Μπορούμε να το συνοδέψουμε με διάφορες γλυκόξινες μαρμελάδες ή και μεγλυκά του κουταλιού.

Πηγή: thecookbook

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο