Σοτέ αποξηραμένων φρούτων με κάστανα

Υλικά:

* 12 κάστανα βρασμένα και καθαρισμένα
* 12 δαμάσκηνα απυρήνωτα
* 12 σύκα (Κύμης)
* 12 βερίκοκα
* 2 κ.σ. βούτυρο ή ελαιόλαδο
* 1 κ.σ. ζάχαρη καστανή
* 1 ποτήρι κρασιού κονιάκ
* 1½ φλ. τσαγιού ζωμός κρέατος (σπιτικός ή εμπορίου)
* αλάτι
* φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση:

Σε πλασοτέ κατσαρόλα ή βαθύ τηγάνι με καπάκι ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτιά το βούτυρο, να λιώσει. Προσθέτουμε τα κάστανα, τα δαμάσκηνα, τα σύκα και τα βερίκοκα. Ανακατεύουμε απαλά, να λαδωθούν. Τα αφήνουμε, πάντα σε χαμηλή φωτιά, για 5΄-6΄. Τα σβήνουμε με το κονιάκ και αφήνουμε να εξατμιστεί 2΄-3΄ το αλκοόλ. Προσθέτουμε τη ζάχαρη, το ζωμό, και αλατοπιπερώνουμε. Σκεπάζουμε με καπάκι και αφήνουμε να σιγομαγειρευτούν 7΄-8΄, μέχρι να γλασαριστεί η σάλτσα και να γίνει σαν σιρόπι (θα μείνει ελάχιστη σάλτσα). Τα διατηρούμε ζεστά μέχρι να σερβίρουμε. Συνοδεύουν τέλεια χοιρινό, γαλοπούλα και κοτόπουλο ψητό.