Μιλφέιγ μελιτζάνας

Μιλφέιγ μελιτζάνας

Ετοίμασα στα γρήγορα αυτό το ορεκτικό, αφού δέν είχα περισσότερα υλικά για να φτιάξω ένα πιο ολοκληρωμένο μελιτζανάτο πιάτο.
Αν καί λίγο, την δόση μας την πήραμε...

Υλικά

2 μελιτζάνες
2 ντομάτες
1 μπαλάκι  mozzarella

Εκτέλεση

Έκοψα την μελιτζάνα σε στρογγυλές φέτες, τις αλάτισα, τις αλεύρωσα ελαφρά και τις τηγάνισα.
Μπορούμε να τις ψήσουμε και στον φούρνο ( η τηγανητή όμως έχει άλλη νοστιμιά)
Έκοψα σε ροδέλες την ντομάτα και την mozzarela.

Στήνουμε ένα πυργάκι  βάζοντας, 1 φέτα μελιτζάνα, από πάνω 1 φέτα ντομάτα, από πάνω 1 φέτα mozzarela. Επαναλαμβάνουμε άλλη μία φορά , και τελειώνουμε με ντομάτα.
Τά βάζουμε σε ένα πυρεξάκι , και τα ψήνουμε στους 180,  15 λεπτά περίπου, να ψηθη η ντομάτα και να λιώσει το τυρι. Δεν χρειάζεται κανένα υγρό, θα βγάλουν οι ντομάτες χυμό.
Με μία σπάτουλα , παίρνουμε προσεκτικέ κάθε μιλφέιγ  και το σερβίρουμε στο πιάτο, του οποίου έχουμε ραντίσει τον πάτο με λίγο βαλσάμικο.

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο