Σαλάτα με φέτα, ψητές πατάτες και γαρίδες

Σαλάτα με φέτα, ψητές πατάτες και γαρίδες

Υλικά

4 άτομα

  • 500 γρ γαρίδες μέτριες ή μεγάλες καθαρισμένες χωρίς τα κελύφη
  • 2 μέτριες πατάτες κομμένες κυδωνάτες
  • 1/2 κόκκινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • 1/2 κίτρινη πιπεριά κομμένη σε κομμάτια
  • 4 κουταλιές της σούπας ελαιόλαδο
  • 1 σκελίδα σκόρδο ψιλοκομμένη
  • 1 κουταλάκι του γλυκού ρίγανη
  • 1/2 κουταλάκι του γλυκού πάπρικα γλυκιά
  • 1 μέτριο μαρούλι
  • 2 κουταλιές της σούπας χυμό λεμονιού
  • 100 γρ φέτα θρυμματισμένη
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι μόνο το τρυφερό πράσινο μέρος
  • Αλάτι - Πιπέρι

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς, αραδιάζουμε τις πατάτες μας σε ενα ταψάκι, αλατοπιπερώνουμε και ραντίζουμε με 1 κουταλιά ελαιόλαδο. Ψηνουμε τις πατάτες για 15 λεπτά και εν τω μεταξύ σε ενα μπολ ανακατεύουμε τις γαρίδες, τις χρωματιστές πιπεριές, με το ψιλοκομμένο σκόρδο, την ρίγανη, την πάρπικα, αλατοπιπερώνουμε και προσθέτουμε μια κουταλιά ελαιόλαδο.

Αφου περάσουν τα 15 λεπτά οπου ψήνονται οι πάτάτες, βγάζουμε το ταψάκι απο τον φουρνο, προσθέτουμε το μείγμα με τις πιπεριές και τις γαρίδες, ανακατεύουμε και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλα 15 λεπτά.

Προσθέτουμε σε μια σαλατιέρα το μαρούλι κομμένο σε κομμάτια ραντίζουμε με τον χυμό λεμονιού και τις υπόλοιπες 2 κουταλιές ελαιόλαδο. Μόλις είναι έτοιμες οι γαρίδες και οι πατάτες τις προσθέτουμε στο μαρούλι, απλώνουμε απο πάνω την θρυμματισμένη φέτα και πασπαλίζουμε το πράσινο ψιλοκομμένο κρεμμυδάκι. Ανακατεύουμε και σερβίρουμε!

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο