Το τέλειο κεφτεδάκι!!

Το τέλειο κεφτεδάκι!!

Υλικά

  • 300γρ. Χοιρινό κιμά
  • 300γρ. Μοσχαρίσιο κιμά
  • 300γρ. Αρνίσιο κιμά
  • 1 Φρέσκια τομάτα τριμμένη
  • 1 Κλωνάρι δυόσμο
  • 1 Αυγό ολόκληρο ή δυο ασπράδια
  • 1 Κουταλιά της σούπας μηλόξυδο
  • 1/2 Τριμμένο ξυνόμηλο
  • Θυμάρι
  • Ρίγανη
  • 1 Κρεμμύδι τριμμένο
  • 300γρ. Μουλιασμένο και στραγγισμένο ψωμί
  • 1 Κουταλιά της σούπας μαργαρίνη φυτική
  • Αλάτι
  • Πιπέρι
  • Ελαιόλαδο για το τηγάνισμα

Εκτέλεση

1ο Βήμα: Κιμάς αρνίσιος, μοσχαρίσιος, χοιρινός ήσυνδυασμός.
2ο Βήμα: Χρησιμοποιούμε φρέσκια τομάτα.
3ο Βήμα: Bάζουμε φρέσκο ή ξηρό δυόσμο.
4ο Βήμα: Θυμάρι στο αρνί, ρίγανη στο μοσχάρι.
5ο Βήμα: Η φρέσκια ρίγανη δίνει περισσότερη γεύση από τηνξερή.
6ο Βήμα: Λίγο ξύδι στο μείγμα για να απορροφήσει τη μυρωδιάτων αυγών.
7ο Βήμα: Όση ώρα ζυμώνουμε βoυτάμε τα χέρια μας στο νερό.
8ο Βήμα: Σκεπάζουμε το μείγμα και αφήνουμε στο ψυγείο για μίαώρα.
9ο Βήμα: Ζεσταίνουμε το λάδι να κάψει, σε βαθύ μεγάλο τηγάνι.
10ο Βήμα: Ρίχνουμε τα κεφτεδάκι στο καυτό λάδι και χαμηλώνουμετη θερμοκρασία.
11ο Βήμα: Εάν δεν αλευρώσουμε, τότε θα πρέπει το λάδι να είναιπολύ καυτό.
12ο Βήμα: Μετά το τηγάνι, τα τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτίκουζίνας.

Από την Νίκη Μερκούρη

Πηγή: ofono

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο