Πιτούλα σνακ με αβγό και μπέικον

 Πιτούλα σνακ με αβγό και μπέικον

Yλικά

  • 4 φύλλα ζύμης κουρού
  • 500 γρ. μπέικον ψιλοκομμένο
  • 1 φλιτζάνι τυρί τριμμένο
  • 12 αβγά + 1 κρόκο αβγού για το άλειμμα
  • 1 κουτ. σούπας μαϊντανό ψιλοκομμένο

Εκτέλεση

Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Αλείφουμε ένα ταψί 25x30 εκ. με λάδι και στρώνουμε 2 από τα φύλλα κουρού. Σοτάρουμε το μπέικον στο τηγάνι σε μέτρια θερμοκρασία μέχρι να βγεί το λίπος του και να αρχίσει να γίνεται τραγανό. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και στραγγίζουμε το λίπος. Σκορπίζουμε το μισό μπέικον πάνω στο φύλλο, πασπαλίζουμε το τυρί και σπάμε τα αβγά ολόκληρα έτσι ώστε να πάνε παντού. Ρίχνουμε από πάνω το υπόλοιπο μπέικον με τον μαϊντανό και σκεπάζουμε με τα άλλα 2 φύλλα κουρού.

Αλείφουμε την επιφάνεια με τον κρόκο αβγού (τον οποίο έχουμε αραιώσει με νερό), χαράζουμε δύο λωρίδες κεντρικά και ψήνουμε για 45 λεπτά, μέχρι να ροδίσει. Βγάζουμε από τον φούρνο και αφήνουμε να σταθεί για 15 λεπτά προτού το κόψουμε. Σερβίρουμε το σνακ σκέτο ή με ζεστή σάλτσα ντομάτας.

Πηγή: ethnos

Εγγραφείτε στο newsletter μας

Ενημερωθείτε πρώτοι για τα τελευταία νέα, αποκλειστικά ρεπορταζ και ειδήσεις απο όλο τον κόσμο